De jeugd van Scarabee

Sinds 2014 hebben wij een nieuwe jeugdcommissie die zich met vol enthousiasme inzet om te laten zien wat voor geweldige sport badminton eigenlijk is. Samen met onze gediplomeerde trainers worden er speel en trainingsavonden georganiseerd om ervoor te zorgen dat iedereen op zijn eigen niveau een geweldige badmintonavond kan beleven!

Elke jeugdlid word ingedeeld op leeftijd en niveau zodat iedereen gelijke tegenstand heeft. De speelavonden zijn op dinsdagavond in De Landing en op vrijdagavond in De Bongerd. De training is bedoeld om techniek en tactiek over te brengen in de vorm van verschillende uiteen gezette oefeningen. Na een training bestaat altijd de mogelijkheid om lekker partijtje tegen elkaar te spelen. Hier krijgt iedereen ook de mogelijkheid om onderdelen van de training in een wedstrijdje toe te passen.

De trainingen worden veel afgewisseld met andere activiteiten zoals interne toernooien (sinterklaas toernooi, ouder-kind toernooi etc.), clubkampioenschappen, uitwisselingen en andere activiteiten.

Vanaf 2016 is er ook de mogelijkheid om Scarabee diploma’s te halen. Met deze diploma’s kan je je vergelijken met andere spelers. Het lijkt een beetje als de gekleurde banden bij bijv. judo. Eenieder is van harte welkom om eens een keertje te komen kijken of om een avond mee te spelen. Ook ouders zijn bij deze uitgenodigd om eens een kijkje te nemen in de sporthal!

Vragen?

De jeugd is onder leiding van Jan Donkers en Lucas Lemm. Voor verdere vragen kunt u hen altijd bereiken via een email naar jeugd@bcscarabee.nl of u kunt ze natuurlijk aanspreken in de hal tijdens één van de speelavonden!